Bevers

Onze speltak Bevers is voor jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar.
De Bevers worden iedere opkomst meegenomen naar het fantasiedorp Hotsjietonia, waar alle dorpsbewoners leven. Stuiter is de hoofdpersoon in het verhaal. Hij vertegenwoordigt de leefwereld van de bever. Naast Stuiter zijn er andere bewoners bijvoorbeeld Rozemarijn die een moederfiguur is en heel veel van koken houdt. Ook Bas Bos speelt een belangrijke rol; hij leert de Bevers regelmatig iets over de natuur. Daarnaast zijn nog veel meer bewoners die af en toe langskomen, al naar gelang het thema. De Bevers openen iedere keer met het openingslied en hijsen de vlag in de Beverburcht. Zo leren ze spelenderwijs de Beverwet van scouting.

Eén of twee keer per jaar wordt een logeerweekend georganiseerd. De Bevers slapen dan een nachtje in ons eigen clubhuis. Ook dit weekend heeft een thema bijvoorbeeld groenten en fruit, waarbij de Bevers hun eigen jam maken!

Deze speltak draait op zaterdagmorgen van 10.00 uur- 12.00 uur.  De eerste opkomst vragen wij of de ouders/verzorgers iets eerder komen om even kennis te maken. Ook is het geen probleem als ouders/verzorgers even mee willen kijken met een opkomst. De Bevers worden begeleid door Lisanne en Soraya.

Communicatie vindt plaats door middel van brieven die uitgedeeld worden e-mail en/of door de groepsapp. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met de leiding als u vragen heeft!

kaart_hotsjietonia